Voor iedereen een vloer op maat!

Welke vloer kies ik?

 

Natuurlijk is het erg lastig om het juiste systeem voor een ruimte te kiezen, daarom zetten we en aantal dingen voor u op een rij zodat u inzicht krijgt over wat er zoal te kiezen is.

 

Woonhuis

In huis is het mogelijk om nagenoeg alle gangbare systemen te maken, denk aan gietvloeren, grindvloeren etc. etc. De polyurethaan, kortweg PU genoemd, is de meest voorkomende systeemsoort in huis. Door zijn goede eigenschappen  maakt het dat dit systeem hier dan ook zeer succesvol is. De PU vloer is in verschillende sterktes te krijgen. De beste voor in huis is de PU UV vloer, de naam laat t zich al raden, deze verkleurd nauwelijks door het zonlicht/UV licht en is een stuk zachter waardoor deze vloer veel comfortabeler is. Deze vloer is verkrijgbaar in verreweg meeste RAL, NCS of Sikkens kleuren. Uiteraard is een mix kleur, oftewel betonlook, een mooi alternatief op de effen kleuren.

 

Garage

Ook voor in de garage is een goed vloersysteem onontbeerlijk. Altijd een vieze vloer die niet meer schoon te krijgen is komt erg vaak voor. Ook het altijd maar stof af blijven geven is een veel voorkomend geluid. Natuurlijk is er een oplossing in kunststof. Voor wie een steviger vloer noodzakelijk is, denk aan de klusser, kun je het beste gaan voor een Epoxy vloer, kortweg EP genoemd,. Dit is een veel harder soort dan de PU maar met dezelfde eigenschappen. Echter dit systeem kan niet zo goed tegen zon/UV licht en zal erg snel verkleuren. Het toepassen van een UV blokker in een aflak kan dit proces enigszins vertragen maar zal het uiteindelijk ook verliezen. Dit geld ook voor de coatings in dit segment.  Er is een coating op waterbasis die wel alifatisch (bestand tegen zon/UV licht) is maar deze is niet zo sterk en zal daarom meer onderhouds gevoelig zijn dan de niet water gedragen coatings. Deze vloeren zijn uitstekend geschikt als stofbinder op kleur en waar geen al te zware belasting voorkomt.

 

Restaurant/winkel

Hier is het vaak nodig om een vloer te hebben met hogere kwaliteits eisen. Ook hier is een PU vloer, maar dan de minder flexibele variant, een goede mogelijkheid. Uiteraard voorzien van een alifatische lak en een transparante lak met UV blokkers.

 

Restaurant keuken

U kunt voor in uw restaurant keuken het beste kiezen voor de zeer harde troffelvloer. Deze vloeren zijn zeer sterk door hun goed uitgebalanceerde zand structuur en het gebruikte bindmiddel. Deze vloeren zijn er ook in nagenoeg elke kleur te krijgen. Dit systeem kan afgelakt worden met een antislip korrel, iets wat vaak best handig kan zijn op een professionele keuken vloer. De vloer is nog steeds goed schoon te maken maar zal beter begaanbaar zijn.

 

Fietsenstalling

In de fietsenstalling voldoet een slijtlaag het beste, ook wel een OS8 vloer genoemd. Dit systeem kenmerkt zich door zijn hoge antislip weerstand maar ook het makkelijke schoonhouden ervan. De basis is een laagje EP dat vol en zat ingestrooid word met speciaal gezeefd zand om vervolgens te worden gekleurd met een coating. Hierdoor ontstaat een afgesloten slijtlaag die ook nog eens aan de omgevingskleurstelling kan aangepast worden. Kortom een (bijna) onmisbaar systeem voor je fietsenstalling.

 

 

Dit is natuurlijk maar een kleine greep uit de vele mogelijkheden voor een kunststofvloer. Uiteraard houdt het niet hier op dus neem gerust contact op met uw vraag.