Een mooie gietvloer voor iedereen!

Coating vloeren.

Het ten onrechte ondergeschoven kindje... De Coatingvloer...

EP Coatingvloeren: industrieel design voor een aantrekkelijke prijs.


Een coatingvloer is een vloer met een moderne uitstraling, die een industriële sfeer ademt. Dit systeem wordt veel gebruikt in de industriële sector, maar tegenwoordig ook veel als designvloer in kantoren, winkels en andere bedrijfsruimten. Coatingvloeren zijn te vergelijken met gietvloeren. Met een coatingvloer krijgt u bijvoorbeeld hetzelfde onderhoudsgemak en dezelfde strakke, naadloze look als bij een gietvloer. Het grote verschil tussen gietvloeren en coatingvloeren is de dikte: een vloercoating is meestal niet dikker dan 0,5 millimeter. Dit kenmerkt ook meteen de unieke look, waarin de structuur van de ondergrond zichtbaar blijft, en aan het prijskaartje. Een coatingvloer is namelijk eigenlijk het aantrekkelijk geprijsde alternatief voor een gietvloer.

 

Coatingvloer WB


De Coating WB (water based) word vaak gebruikt als "stofbinder" en is beter bekend als betonverf. Deze coating leent zich dan ook uitstekend als goedkoop alternatief voor bijvoorbeeld technische ruimtes, serverkasten, meterkasten ed. De Coatingvloer WB is vooral heel geschikt voor cement, beton- en anhydrietgebonden ondervloeren. Vaak is er eerst een mechanische bewerking van de vloer nodig, zoals schuren, en bij ernstige verontreiniging of oneffenheden slijpen of stralen. Een Coatingvloer WB is geschikt voor lichte (loop) belasting. We kunnen uw Coatingvloer WB uitvoeren in elke door u gewenste kleur. Door de uitstekende dekking, welke door de hoge pigment concentratie verkregen word, heeft de gekozen kleur een volle uitstraling. Behoudt u liever de oorspronkelijke kleur van de ondervloer? Ook dat is mogelijk, als u kiest voor een transparante Coatingvloer WB.
Bij de Coatingvloer WB is de dikte van het systeem is erg klein, namelijk dunner dan 0,3 millimeter. Dit kenmerkt ook meteen de unieke look, waarin de structuur van de ondergrond zichtbaar blijft. De Coatingvloer WB wordt uitgevoerd in een matte uitstraling.


Polyurea coatingvloeren

 

Deze coating heeft als bijzondere eigenschap dat deze heel snel droogt. Onder ideale omstandigeheden is de vloer al na 3 uur beloopbaar en na 10 uur belastbaar! Hierdoor is het mogelijk om meerdere lagen op 1 dag aan te brengen. Denk eens aan de gemakken als u wel een mooie coating vloer wilt hebben maar u bent niet in de gelegenheid te lang geen gebruik te kunnen maken van uw vloer. De coating op Polyurea basis is hiervoor dan ook een uitermate geschikt product. Het heeft de eigenschappen van een MMA (beter bekend als Triflex), maar dan nagenoeg reukloos. Twee vliegen in 1 klap, snel belastbaar en weinig tot geen geur overlast, een uitstekende combi, vooral als de vloer weer snel in gebruik genomen moet worden!


Coatingvloeren op maat


De EP Coatingvloer van No Problem vloeren is het hoogst haalbare in zijn segment, dankzij de hoogwaardige harsen en verharders die we als basis gebruiken. Dat levert u een topkwaliteit vloer op, die uitstekend bestand is tegen slijtage, vocht en chemicaliën, en die voldoet aan de hoogste hygiëne-eisen. Hij blijft bovendien jarenlang mooi, welke kleur u ook kiest.
We kunnen uw EP Coatingvloer uitvoeren in elke door u gewenste kleur. Bovendien zorgt de hoge concentratie van pigment ervoor dat de gekozen kleur een volle, rijke uitstraling heeft. Behoudt u liever de oorspronkelijke kleur van de ondervloer? Ook dat is mogelijk, als u kiest voor een transparante EP Coatingvloer.


Onze Coatingvloer in de praktijk


Dit vloersysteem is voor al heel geschikt voor cement, beton- en anhydrietgebonden ondervloeren. Vaak is er bovendien eerst een mechanische bewerking van de vloer nodig, zoals bijvoorbeeld schuren, slijpen of stralen.
We kunnen uw Coatingvloer leveren in de volgende uitvoeringen:              - Antislip Coatingvloer

- Coating WB (stofbinder)
- EP Coating
- Snel drogende Coating (Polyurea)

 

Machines, zwaar materiaal en chemicaliën kunnen een verwoestende uitwerking hebben op een bedrijfsvloer, en daar dient u bij de keuze van uw vloer rekening mee te houden. Een coatingvloer is geschikt voor lichte tot halfzware belasting. Als uw bedrijfsvloer een zwaardere belasting gaat krijgen dan is uw vloer beter af met een EP gietvloer.