Een mooie gietvloer voor iedereen!

Welke vloer kies ik?

 

Natuurlijk is het erg lastig om het juiste systeem voor een ruimte te kiezen, daarom zetten we en aantal dingen voor u op een rij zodat u inzicht krijgt over wat er zoal te kiezen is.

 

Woonhuis

In huis is het mogelijk om nagenoeg alle gangbare systemen te maken, denk aan gietvloeren, grindvloeren, Cem Line Micro (woonbeton) etc. etc. De polyurethaan, kortweg PU genoemd, is de meest voorkomende systeemsoort in huis maar de woonbetonvloeren komen ook steeds vaker voor. Door hun goede eigenschappen maakt het dat deze systemen dan ook zeer succesvol zijn. De PU vloer is in verschillende sterktes te krijgen. De beste voor in huis is de PU UV vloer, de naam laat t zich al raden, deze verkleurd nauwelijks door het zonlicht/UV licht en is ook nog eens een stuk zachter waardoor deze vloer veel comfortabeler loopt. Deze vloer is verkrijgbaar in verreweg meeste RAL en NCS kleuren. Uiteraard is een mix kleur, oftewel betonlook, een schitterend alternatief op de effen kleuren.

 

Garage

Ook voor in de garage is een goed vloersysteem onontbeerlijk. Altijd een vieze vloer die niet meer schoon te krijgen is komt erg vaak voor. Ook het altijd maar stof af blijven geven is een veel voorkomend probleem. Natuurlijk is er een oplossing in kunststof. Voor wie een steviger vloer noodzakelijk is, denk aan de klusser, kun je het beste gaan voor een Epoxy vloer. Dit is een veel harder soort dan de PU maar met dezelfde eigenschappen. Echter dit systeem kan niet zo goed tegen zon/UV licht en zal erg snel verkleuren. Het toepassen van een UV blokker in een aflak kan dit proces enigszins vertragen maar zal het uiteindelijk ook verliezen. Dit geld ook voor de coatings gemaakt van dit product muv de watergedragen epoxy coatings, deze zijn wel alifatisch (bestand tegen zon/UV licht). Echter deze is niet zo sterk en zal daarom meer onderhouds gevoelig zijn dan de niet water gedragen coatings. Deze vloeren zijn uitstekend geschikt als stofbinder op kleur en waar geen al te zware belasting voorkomt. 


Dit is natuurlijk maar een kleine greep uit de vele mogelijkheden voor een kunststofvloer. Uiteraard houdt het niet hier op dus neem gerust contact op met uw vraag.